Nyt flyttekssekoncept gør flytningen nem, billig og miljørigtig

DELEBOKS er en af de første virksomheder, som er blevet etableret i forbindelse med, at projektet Entreprenørskab i uddannelserne startede op i oktober 2016.

DELEBOKS er et deleøkonomisk koncept, der udlåner flyttekasser fremstillet i 100% genanvendt plast, helt gratis. Kasserne er stærkere end flyttekasser i pap og samtidig miljørigtige.

Det er Mikkel Kirchhoff, Anders Wiese Christensen og Joachim Krøyer der er idé-mændende bag DELEBOKS. De er alle tre studerende på markedsføringsøkonomuddannelsen med speciale i iværksætteri på Aarhus Erhvervsakademi.

På uddannelsen skal de studerende arbejde med deres egne idéer. Og de tre var som udgangspunkt enige om, at de gerne ville arbejde med at løse et dagligdagsproblem. Så idéen til DELEBOKS opstod i forlængelse af, at en af dem skulle flytte:

”Når man står med de store flyttekasser i pap, er man altid bange for, at bunden skal gå ud af dem, eller at tingene inden i går i stykker, fordi de ikke er særligt robuste. Så det var faktisk i forbindelse med en flytning, at vi kom til at snakke om, at det kan vi gøre bedre”.

Entreprenørskab giver et særligt drive

På Aarhus Erhvervsakademi er der en hel bygning, hvor der kun bliver arbejdet med entreprenørskab. Her er et særligt drive, for arbejdet med entreprenørskab er et aktivt tilvalg for alle, som er der.

”Vi sidder sammen med andre, som også gerne vil skabe noget, så her er en god stemning. Og vi er gode til at hjælpe hinanden og udveksle erfaringer, for vi sidder med mange af de samme problemstillinger”, siger Mikkel, Anders og Joachim og fortsætter:

”Vi har stor glæde af, at vi må trække på vores undervisere. De har alle sammen erhvervserfaring, så de er gode til at hjælpe os i den rigtige retning, eller tænke i alternative løsninger når vi er kørt fast eller bare mangler et godt råd for at komme videre”.

Vi skal gøre os attraktive

I dag er DELEBOKS en lille velfungerende virksomhed med 150 flyttekasser, som de udlåner gratis. Men som entreprenør er der mange udfordringer, når man både skal udvikle et velfungerende produkt, og samtidig skal udvikle en forretning:

”Vi havde fra start en idé om, at vi kunne skabe en indtjening ved at sælge reklamer på flyttekasserne. Men vores udfordring er, at vi står med et nyt og uprøvet produkt, hvor vi umiddelbart har svært ved at dokumentere en effekt”, forklarer Mikkel, Anders og Joachim og siger videre:

”Derfor har vi arbejdet med at skabe alternative indtjeningsmuligheder. Så vi har indgået samarbejdsaftaler med virksomheder, der matcher vores grønne profil. Samtidig forsøger vi at tilpasse os markedet og finde ud af, hvordan vi gør vores flyttekasser attraktive over for potentielle annoncører og nu har vi sendt tilbud om reklamepladser på vores kasser ud til flere virksomheder”.

Grøn og miljørigtig profil

Udgangspunktet for DELEBOKS var, at Mikkel, Anders og Joachim ønskede at profilere virksomheden som et miljørigtigt flyttekasse-alternativ med en grøn profil. Men hvordan skaber man en indtjening, når det har vist sig, at reklamer på flyttekasserne ikke er en mulighed:

”For at skabe en indtjening har vi bl.a. indgået et samarbejde med energiselskabet Vindstød . De er et energiselskab, der ligesom os har en grøn og miljøbevidst profil. Den profil passer godt til vores virksomhed og den måde vi ønsker at fremstå på, så dem markedsfører på vores hjemmeside, og hver gang vi skaffer dem en kunde, får vi et lille beløb”, pointerer Mikkel, Anders og Joachim og slutter:

”Vi har fået god respons på vores flyttekasser, de er efterspurgte og vi får meget goodwill. Vores drøm er, at engang kan komme til at leve af virksomheden. Men det kræver at vi får en investor, så vi kan skalere tingene op, og at vi får mange flere samarbejdspartnere. Det glæder vi os til”.

DELEBOKS vandt tredjepræmien og kr. 10.000 da Innovationsprisen 2017 blev uddelt i april 2017

Entreprenørskab i uddannelserne er finansieret af EU’s Socialfond, Region Midtjylland og Herning-, Holstebro-, Horsens-, Randers-, Silkeborg-, Viborg- og Aarhus Kommune.

Læs også