21 studerende deltog i en intensiv innovationscamp på 24-timer

Det er afgørende for de studerende, at de forstår at samarbejde på tværs af fagligheder og kulturer.

Den 22. og den 23. november afholdt Entreprenørskab i uddannelserne i samarbejde med VIA Studentervæksthusene en innovationscamp på VIA i Herning. 

De 21 studerende som deltog i campen kom fra forskellige uddannelser på VIA og Aarhus Universitet og de arbejdede intenst i 24 timer på idéer til startups og projekter knyttet til FN’s 17 verdensmål. Under idéudviklingen samarbejdede de studerende med eksterne mentorer og facilitatorer.

Godt med konkrete input

Louise Bjørnholt fra ernæring og sundhedsuddannelsen på VIA var en af de studerende, som deltog i campen. Og hun var meget begejstret for at være med, og ikke mindst at temaet for campen tog udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål:

”Som udgangspunkt elsker jeg alt, der har med de 17 verdensmål og bæredygtighed at gøre. Så selvom jeg ikke kendte andre, som deltog i campen tilmeldte jeg mig. Det var en god måde at komme ud af min comfort zone på samtidig med at jeg fik nye bekendtskaber og fik lov til at arbejde entreprenant”, fortæller Louise Bjørnholt og fortsætter:

”Det var spændende at være med til at udvikle idéer, og det var fedt at opleve, hvor meget engagement der var både blandt de der afholdt campen, og de gæster vi havde udefra. Gæsterne havde konkrete erfaringer med at arbejde entreprenant, og de var rigtig gode til at give deres erfaringer videre på en forståelig og brugbar måde”.

Louise havde ikke selv ’medbragt’ en ide til en virksomhed eller et projekt til campen – og det var heller ikke et krav. Men hun endte med at samarbejde med to andre piger om et projekt, som de efterfølgende har valgt at arbejde videre med.

Samarbejde på tværs af fagligheder og kulturer

Martin Storkholm Nielsen fra VIA Studentervæksthus Campus Herning var blandt arrangørerne af innovationscampen, hvor et af udgangspunkterne var, at skabe rum til at prøve idéer af på tværs af uddannelser og fagligheder:

”Vores tanke med innovationscampen var at skabe et hackerton-lignende set up, hvor studerende får mulighed for at pitche en ide og give andre studerende mulighed for at samarbejde omkring og udvikle idéen over en weekend”, forklarer Martin Storkholm Nielsen og siger videre:

”Hvis vi skal løse udfordringerne med FN’s 17 verdensmål kræver det, at de studerende får en forståelse for, at de skal arbejde på tværs af uddannelser og fagligheder. Så vi opfordrede dem til at etablere grupper, hvor de fik mulighed for at arbejde tværfagligt. Samtidig var vi heldige, at flere internationale studerende deltog i eventen, så det blev også et samarbejde på tværs af forskellige kulturer”.

Innovationscampen blev afsluttet med en lille præmieceremoni, hvor de bedste idéer blev hyldet. Men vigtigst af alt, fik arrangørerne rigtig mange positive tilkendegivelser fra de studerende som deltog, så der vil også i fremtiden blive arrangeret flere innovationscamps.

Spørgsmål

Har du spørgsmål om innovationscampen, kan du kontakte Martin Storkholm Nielsen, VIA Studentervæksthus Campus Herning, mstn@via.dk, 20 12 79 77. 

 

Læs også