Startups og studerende blev matchet til Meet’n’Match i Aarhus

Hvor går man hen, hvis man gerne vil arbejde for en startup? Og hvad gør man som startup, hvis man mangler hjælp, kompetencer eller ressourcer?

Torsdag den 21. februar havde Studentervæksthus Aarhus sat rammerne for byens første og største matchmaking-event for startups og studerende i Stakladen i Aarhus.

130 iværksættere fra 80 startup-virksomheder og 300 studerende var mødt op til eventen, hvor de fik mulighed for at møde hinanden men også at høre inspirations-oplæg om rekruttering, team-sammensætning og startup-liv.

Startup-virksomhederne fik desuden mulighed for tiltrække sig opmærksomhed på eventets Pitch Corner. Her kunne de fortælle om deres virksomhed, deres visioner og om de var interesserede i at blive matchet op med fx en co-founder, ny medarbejdere eller måske en praktikant.

En succes fra start

Hvor går man hen, hvis man gerne vil arbejde for en startup? Og hvad gør man som startup, hvis man mangler hjælp, kompetencer eller ressourcer? Det var de spørgsmål Studentervæksthus Aarhus gerne ville besvare med Meet’n’Match-arrangementet:

”Vi er i Studentervæksthus Aarhus i kontakt med mange startups. Og en af de væsentligste årsager til, at startupsene ikke altid udvikler sig er, at de ikke kan rekruttere medarbejdere - de ved ikke hvordan. Samtidig er der mange studerende, som er tiltrukket af at arbejde i en startup, men som ikke ved hvordan de kommer i gang”, forklarer Signe Trier Simonsen, event og marketingkoordinator ved Studentervæksthus Aarhus og siger videre:

”Med Meet’n’Match giver vi studerende fra erhvervsakademier, professionshøjskoler og universitetet et uformelt forum til at mødes og snakke med store og små startups – og det har været en succes. Vi har fået så mange tilmeldinger fra startups, at vi har måtte lukke for tilmeldingerne, så jeg forventer, at det er et arrangement, som vi kommer til at gentage”.

Startup med 30 millioner dollars i kapitalindsprøjtning

Chainanalysis Inc. var en af de størte startups, som deltog i Meet’n’Match. Firmaet er fire år gammelt, har cirka 120 ansatte med kontorer i både Aarhus, London, Washington og New York og har netop modtaget en kapitalindsprøjtning på 30 millioner dollars. Men selvom Chainanalysis er en stor virksomhed har co-founder og CTO i Chainalysis Inc. Jan Møller prioriteret at deltage i Meet’n’Match

”Uanset at vi har vokset os store, føler jeg egentlig stadigvæk at vi er en startup-virksomhed. For vi arbejder entreprenant og vi er i konstant udvikling, og det kræver at vi får rekrutteret de største talenter. Så jeg har valgt at deltage her i dag for at få et førstehåndsindtryk af, hvad de studerende kan og, ikke mindst, hvad de har lyst til at arbejde med”, fortæller Jan Møller og fortsætter:

”Når vi prøver at rekrutterer en dag som i dag, er det ikke den studerendes faglige baggrund, der er afgørende. Det vi lægger vægt på er, at vi får medarbejdere som kan lide at udfordringen med at udvikle software som kan løse svære og komplicerede problemstillinger”.

Alsidigheden er attraktiv

Sophia Wind læser cand. merc. sol. på Aarhus BSS og mødte op til Meet’n’Match med godt humør og stor nysgerrighed. Sophia har tidligere deltaget i flere arrangementer på Aarhus Studentervæksthus og har et eksplicit ønske om at arbejde i en mindre startup som færdiguddannet:

”Det er først og fremmest alsidigheden i arbejdsopgaverne i en startup, som jeg synes er attraktivt. Jeg vil gerne arbejde i en mindre startup, hvor der er en kort afstand mellem medarbejder og leder. For tanken om at arbejde i en stor, etableret virksomhed, hvor det er svært at ændre på tingene virker skræmmende på mig”, pointerer Sophia Wind, før hun runder af:

”Jeg er her, fordi jeg er nysgerrig omkring, hvilke kompetencer og personlighedsmæssige træk startupsene efterspørger. Dels for at finde ud af, om jeg er kvalificeret, men også fordi jeg håber på, at det kan hjælpe mig med at blive mere afklaret omkring i hvilken retning jeg vil gå. Men jeg glæder mig nu også til at høre foredragene og i det hele taget at få snakket med nogle startups for at høre om, hvilke udfordringer de har haft med at etablere sig”.

For at give de studerende mulighed for at være bedst muligt forberedt til Meet’n’Match, var der arrangeret et pre-event i form af en workshop, hvor de studerende kunne få sparring og rådgivning fra en række erfarne karriere- og hr-konsulenter.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål til Meet’n’Match, er du velkommen til at kontakte Signe Trier Simonsen, event og marketingkoordinator ved Studentervæksthus Aarhus, på tlf.: 60 22 19 44 eller makj@au.dk

Læs også