Kristian Iversen

Studentervæksthuset hjalp Kristian med at starte egen virksomhed.

Kristian Asbjørn Iversen er statskundskabs-studerende på Aarhus Universitet og stifter af designfirmaet IVER Denmark, som producerer ure. I processen med at etablere sin egen virksomhed har det været helt afgørende, at han har fået hjælp af Studentervæksthuset på Aarhus Universitet. 

IVER Denmark – skræddersyede ure i et flot minimalistisk design

Idéen til at starte IVER Denmark fik Kristian, fordi han forgæves havde ledt efter et nyt ur i et helt simpelt men samtidig lækkert design. Det kunne han ikke finde, så han tog konsekvensen og begyndte i stedet for selv at producere dem.

Det lyder lettere end det er. For i virkeligheden er det med koldsved ned af ryggen og hjertet i halsen, at man som Kristian kaster sig ud som iværksætter. Men han havde et godt projekt, og Kristian har fået meget hjælp undervejs – det er en forudsætning for at lykkes.

Kristian er tilknyttet Studentervæksthuset på Aarhus Universitet. Her har han både fået sparring af studentervæksthusets konsulenter og af de mange andre iværksættere i huset. Iværksætterne oplever, for manges vedkommende, flere af de samme udfordringer og kan derfor dele erfaringer med hinanden.

For at finansiere produktionen af IVER Denmarks ure udviklede Kristian i første omgang nogle prototyper. Dem lagde han op på crowdfunding-platformen Kickstarter, og gjorde det samtidig muligt at forudbestille et ur. De penge Kristian fik ind gennem Kickstarter blev brugt til at finansiere produktionen.

IVER Denmark får produceret dele til deres ure - bl.a. remmene, urværket og æsken - i flere forskellige lande. Så der er en logistisk udfordring i at få enderne til at mødes. Til gengæld går kvaliteten og designet op i en højere enhed, præcis som Kristian havde som mål fra starten.

Det kan være benhårdt at være iværksætter. Men Kristian har valgt at tage chancen, simpelthen fordi han ikke kan lade være. Og drømmen er, at han kan gøre IVER Denmark til sin levevej.

Du kan se IVER Denmarks flotte ure på firmaets hjemmeside.

Entreprenørskab i uddannelserne er finansieret af EU’s Socialfond, Region Midtjylland og Herning-, Holstebro-, Horsens-, Randers-, Silkeborg-, Viborg- og Aarhus Kommune.

Hvis du vil vide mere

Kristian Asbjørn Iversersen
M: ki@iverwatches.com
T: +45 30 33 73 78