Texta gør en forskel med tekster

Texta gør en forskel med tekster

Texta er stiftet af Peter Kragh Lauritsen (stud.ha.jur.), Kim Søgaard Nielsen (stud.jur.) og Tim Knorborg Jensen (stud.ha.jur.) fra Aarhus Universitet. Firmaet har i dag 40 ansatte, hvor syv af dem er på fuld tid og de resterende er deltidsansatte.

Entreprenørskab medTexta gør en mange udfordringer

Texta er et content-bureau, der udvikler tekster målrettet kundernes målgruppe - det er bl.a. hjemmesidetekster, blogindlæg og salgstekster. Firmaet har en bred vifte af kunder, der spænder fra den lille håndværksmester til store multinationale virksomheder.

En af de udfordringer der er, når man er tre der går sammen om at stifte en virksomhed er, at det kan være svært at blive enige om strategien. For hvordan skal man fx prioritere de penge, som virksomheden tjener? Skal de udbetales som løn, skal de bruges på virksomheden eller måske i markedsføringen?

Det har været en af de udfordringer Peter, Kim og Tim har arbejdet meget med. En anden udfordring ved at starte Texta var mængden af papirarbejde. For ikke bare kræver det meget papirarbejde at etablere virksomheden, der er også meget papirarbejde forbundet med at have ansatte og indgå kontrakter med kunder.

Billige tekster med liv og sjæl

Inspirationen til at starte Texta kom fra iværksættersiden amino.dk. Her fandt Peter, Kim og Tim ud af, at der var rigtig mange, som efterspurgte hjælp til tekster i alle afskygninger. Og fordi Peter, Kim og Tim havde lysten og energien til at starte egen virksomhed, begyndte de at tilbyde tekst-hjælp til en billig pris, og så lagde de liv og sjæl i arbejdet.

Texta blev startet i regi af studentervæksthuset på Aarhus Universiteter. Og det er et godt miljø at være i, når man som nyetableret virksomhed skal til at gøre sig en masse erfaringer. For her deler alle iværksættervirksomhederne deres erfaringer og er med til at spille hinanden gode.

Entreprenørskab i uddannelserne er finansieret af EU’s Socialfond, Region Midtjylland og Herning-, Holstebro-, Horsens-, Randers-, Silkeborg-, Viborg- og Aarhus Kommune.

For yderligere information

Tim Knorborg Jensen
M: tkj@texta.dk
T: +45 60 54 61 24